Tämmöinen lyhyt stoori sunnuntai aamuun ..

 

Silloin kun viimeksi valittiin presidenttiä (2018), äitini oli Pihtiputaan kunnantalolla vaalilippaan vieressä vahtimassa paikallisen invalidiliiton varainkeräys lipasta. Pieni maalaiskylä ja vanha nainen, eihän semmoinen tajua laittaa potkuria kiinni pyörätelineeseen. Hänen potkukelkkansa varastettiin/ luvatta otettiin haltuun tänä aikana, kun oli tätä lipasta vahtimassa. Noidun asiaa Facebookille, suurinpiirtein taidan kuolemaa uhota. Että tämä on joku vitun kylän juoni. Seuraavana aamuna äiti löytää tämän kelkkansa S-marketin edestä.. Mitä helvettiä!

 

Tästä ehkä viikko pari eteenpäin ja olen kuskaamassa paikallista alamaailmaa (rahaa vastaan) (ovat jääneet minulle 150€ pystyyn kyydeistä), ruikuttavat heille kaljaa täältä ässältä hakemaan. Ovat niin kännissä ja ovat jo niin monesti hakeneet, ettei kehtaa hakea. Noh, otan sen parikymppisen ja käyn lastaamassa kauppakopan täyteen kaljaa ja ostan nämä. Heitän lössin Elämäjärvelle (syrjäkylä Pihtiputaalla) ja lähden kotiin, soittavat kuulema kun pitää tulla hakemaan. Matkalla huomaan, että kuljettajan oven lokerosta on hävinnyt äitini kutomat villasormikkaat. Voi perkele. Juon kotona äidin kanssa teetä ja naputtelen tietokoneella. Kohta näiden tuhkamunien johtaja soittaa, että tulee hakemaan paskaperseet kotiiin. About 10km päässä keskustasta, käyn hakemassa heidät ja toimitan jengin kotiin. 

 

Tuolloin oli torstai, lauantaina olin kuskaamassa semmoisen alkoholisti pariskunnan rouvaa, käyttämässä Alkossa ja S-marketissa (hakee kaljalavan). Semmoinen aivotoiminnallisesti sairaan normikierros, mikä toistuu viikonlopusta toiseen. Lauantaina käydään Alkon kautta S-marketissa. Noh tässä S-marketin parkissa odotellessani takapenkillä on koiranpaskapussia muistuttava musta pussi, minkä aikani kuluksi vien tämän laitoksen kulkuoven edessä olevaan roskapönttöön. Ja yllätys yllätys, nämä äitini kutomat käsineet oli tämän roskapöntön päällä. Oliko tämä juoppoakka laittanut ne siihen, kun oli mennet kauppaan sisään, että minä tulisin jotain semmoista tekemään ja huomaisin nämä käsineet? 

 

Tallainen käsineiden varastaminen aiheuttaa taas vihantunteita ja jos minä 20€ taksikyydin annan vitosella, on aivan vitun turha valittaa.