20170711_082925.jpgPsykiatria
Turkkila, Tero 
Psykiatrian osasto 2, K-S keskussairaala, KSSHP
7.7.2017

Loppuarvio (epikriisi)
Hoitotyö
Potilas saapunut osastolta 1 8.6.2017 osastolle 2. Potilaalla ollut paranoidinen ajatuskuvio alkon myyjään liittyen. Sairaalahoidon aikana aloitettu lääkitys ja potilas ollut myös ilman päihteitä. Levottomuus ja psykoottinen ajatuskuvio lieventynyt. Osastohoidon aikana potilas ollut rauhallinen ja yhteistyössä. Potilas ulkoillut omatoimisesti sekä osallistunut ryhmiin. Sairaalahoidon aikana käynyt kotikokeilussa ja käyttänyt alkoa kahtena päivänä. Päihdehoitajakäynteihin ei ole motivoitunut, jatkohoito järjestynee Pihtiputaan mielenterveystoimistoon. Kotiutuu asunnolleen.
Psykiatria
Mäkinen, Jenni 
Psykiatrian osasto 2, K-S keskussairaala, KSSHP
7.7.2017
Hoidon suunnittelu

Loppuarvio (epikriisi)
Hoitoaika:
7.6. - 7.7.2017 psykiatrian osastot 1 ja 2


Psykiatria
Anttonen, Eero 
Psykiatrian osasto 2, K-S keskussairaala, KSSHP
9.6.2017
Hoidon toteutus
Väliarvio
Tarkkailun päätös
Tavataan potilas omassa huoneessaan osasto 2:lla suunnitelman mukaisesti. Paikalla potilas, sh ja ak. 

Potilas asiallinen ja rauhallinen, hieman hämmentyneen oloinen, pälyilee ja katse harhailee, mutta katsoo kuitenkin silmiin. Vointia kysyttäessä kuvaa hän sen olevan aivan hyvä. Ääniä kysyttäessä kertoo hän niitä kuulleensa, eivät kuitenkaan tällä hetkellä aktiivisia. Äänet kommentoivat hänen ajatuksenjuoksuaan, jotka ovat vaihtelevia, joskus käskeviä, ivaavia, kehuvia. Näitä kommentteja hän on kirjoitellut facebookiin. 

Potilas vieläkin sairaudentunnoton ja ihmettelee vähän osastolla oloaan. Hänellä on käsitys, että hän on täällä laittoman uhkauksen takia. Lääkehoitoaan hän ihmettelee kanssa, nämä kuitenkin ilmeisesti ottanut. Hänellä on vieläkin käsitys siitä, että häneen olisi oltu yhteydessä Alkosta käsin ja yritetty parittaa jollekin Alkon myyjälle venäläisten naisten toimesta. Edelleen samankaltainen episodi ollut 2015, tällöin kuitenkin kyseessä ollut potilaan työpaikka. 

Potilas kertoo tarkemmin kotioloistaan, asuu 75-vuotiaan äitinsä kanssa Pihtiputaalla. Muita kavereita ei ilmeisesti ole kuin ryyppykavereita. Näitä tapaa 2-3 kertaa viikossa, jolloin juovat humalahakuisesti. Kannabista käyttänyt viimeksi sunnuntaina. Potilas tällä hetkellä työtön työnhakija, sairaslomatodistus tulossa. 

Potilaan kanssa keskusteltu hoitoon jäämisestä vapaaehtoisesti. Tähän ei ole kuitenkaan ollut suostuvainen. Potilas sairaudentunnoton. Potilaalle yritetty ehdottaa viikon mittaista vapaaehtoista hoitoa, tähän ei kuitenkaan suostunut. Täten suositan pidättävää M3-päätöstä. Potilas tosiaankin sairaudentunnoton ja ei ole realisoitavissa. Potilaan kanssa keskusteltu sitten kotoutuessa mahdollisesta avopuolesta. Sitoutuminen tähän kuitenkin epäselvää, koska potilas on aikaisemmat kontaktinsa ja lääkityksensä itse lopettanut. 

Potilaan laboratorioarvoissa P-Kol 5,5 mmol/l, P-LDLlask 3,2 mmol/l ja kannabisnäyte positiivinen, joka sopii siihen, että potilas käyttänyt viimeksi sunnuntaina kannabista. Muut laboratorioarvot viiterajoissa. EKG normaali.