Viime syksynä kävin kysymässä Pihtiputaan tukityöllistämisyrityksestä (Viitaseudun kumppanuus ry) kuntouttavaa työtoimintaa. Ei otettu kunnan ulkoalueita kunnossapitämään, ei otettu paikalliseen työkeskukseen, ei otettu urheilukentälle. Tämä yritys värvää tännekkin työntekijöitä, tai tänne työkeskukseen tein tämän yrityksen kanssa sopimuksen kuntouttavasta työtoiminnasta, mutta ei se sitten käynytkään kun olin menossa töihin. Urheilukentällä kävin jututtamassa johtajaa, eikä sinnekkään päässyt. Mutta tämähän ei tämä asia ollut, vaan että nykyään kuntouttavassa työtoiminnassa saa olla enintään 4päivää viikossa, minkä tämä Viitaseudun kumppanuus ry:n johtaja kertoi sopimista tehtäessä tänne työkeskukseen. 

Ehkä kuukausi tästä eteenpäin olen 2viikkoa työvoimakoulutuksessa. 5pvä/vko, mistä on 1etäpäivä, kun ei saa olla kuin 4päivää tallaista työllistämistä edeistävää toimintaa viikossa. Jos oikein muistan. 

Kela maksaa viideltä päivältä, laki määrää että enintään 4päivää viikossa tallaista työllistämistä edistävää toimintaa. 

Nyt olen taas tallaisessa viikon kestävässä työnhakukoulutuksessa ja laki määrää että 5päivää kolmen kuukauden sisään on oltava työllistymissä edistävässä toiminnassa, kuten työvoimakoulutuksessa, työelämässä tms. Meillä on lain vastaisesti tänä viikkona kaikkina viitenä päivänä koulutusta, vaikka yksi päivä pitäisi olla ensi viikolla tms. 

Teemme Kelalle ilmoituksen että olemme olleet viitenä päivänä viikossa työllistämistä edistävässä palvelussa, vaikka emme saisi olla kuin neljänä. 

Työkkäri rikottaa omia sääntöjään.